tisdag 22 december 2015

tj183

vilken kul vecka det varit :-) fest efter fest ungefär. i måndags gjorde vi inte något speciellt, chillade hela dagen. däremot var tisdagen semi hajoo, skulle tömma hela vårt linjeförråd. och de inte lite saker vi hade i det förrådet. tog hela dagen att tömma det förrådet, kustjägarna och eldledarna var nog glada i det skedet att de inte var pionjärer haha. 260 bandminor är inte så lite det.

i onsdags blev vi befodrade till underserganter och hade kursfest med två militäriska i officersmässen :-) att få bära på de två vinklarna kändes (ylläriylläri) inte sist och slutligen så spännande, men visst var det kul att bli befodrad :-) skall bli kul att var chef påriktigt då de nya mullin ryker in i januari. kursfesten var faktiskt bättre än jag förväntat mig ! en jappe per linje hade förberett ett tal var och de va faktiskt ganska fiilis :-) de flesta säger att aukkin var den bästa tiden under hela beväringstiden så de lite synd att det tog slut, men allt gott tar väl slut nån gång haha. sjukt kul och lärorikt har det åtminstone varit :-)

igår hemförlovades våra chefer och halvårsmanskapet och de va också ganska feelis. blev glad av att se alla pojkar så lyckliga haha. samtidigt lite synd också eftersom folk man lärt känna och bli kompis med nu under detta halva år åkte hem. men överlags var det nog kul att se på folk som sprang ut genom porten. och var faktiskt inte alls ledsen över att inte själv åka hem, tvärtom skulle det ha känts konstigt att åka hem redan. är nog glad över att ännu ha dagar kvar :-)

igår tog underofficersskolan även officiellt slut och vi flyttade tillbaks till kompaniet. bor nu med underserganterna, chaffisarna och medin och det känns lite konstigt att vara tillbaks på pionken. senast man var där var man en borttappad rekryt och nu är man (en lite mindre borttappad) US och skall sköta om hela stället. bra skall det absolut bli men inte säkert helt stress- eller smärtfritt haha.

idag deltog vi i brigadens traditionella julparad, åkte iväg med en avdelning till tenala och bromar och hade kransnedläggning vid hjältegravarna :-) blev tom. bjudna på kaffe och kaka efteråt så de va en lite annorlunda tjänstedag. slapp på loma redan 14.00 och sitter nu på tåget upp till mikkeli, skall hälsa på halva släkten under veckoslutet.





pionjärlinjen <3


-US Björkqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar